Наблюдаваното жилище за младежи в Добрич започна своята дейност

Социалната услуга „Наблюдавано жилище за младежи град Добрич“ стартира от 15 юни и вече са настанени първите 3-ма потребители. Общият капацитет е 6 лица.

Наблюдаваното жилище за младежи в Добрич започна своята дейност

Община град Добрич ще подкрепя и консултира младежи без увреждания от 18-21 г. възраст, като им предоставя дом и оказва подкрепа за самостоятелен живот. Наблюдаваното жилище за младежи се помещава в апартамент в жилищен блок и предоставя настаняване в среда, максимално близка до семейната. Ремонтът, оборудването и обзавеждането е финансирано в рамките на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, а за предоставянето на социалната услуга „Наблюдавано жилище за младежи град Добрич“, Община град Добрич защити проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“.


Д-р Емилия Баева – ресорният зам.-кмет „Хуманитарни дейности“ посочва, че стремежът на Общината е „Наблюдавано жилище за младежи град Добрич“ да подготви младежите за справяне с предстоящия им самостоятелен начин на живот извън институция и да предостави възможности за социално включване, водещи до подобряване качеството на живот .