23 зрелостници от ПГТС „М. Ломоносов” получиха днес дипломите си за средно образование

Абитуриентите на Професионалната гимназия по техника и строителство „Михаил Ломоносов” в Добрич прекрачиха прага на училището за последен път.

23 зрелостници от ПГТС „М. Ломоносов” получиха днес дипломите си за средно образование

Днес те получиха своите дипломи за средно образование. 




Дванадесетокласниците са специалност „техник на компютърни системи”. Средният успех от дипломите им е 4,58. Повечето от тях вече знаят накъде ще поемат, част от зрелостниците са приети във Висшето военноморско училище във Варна и Техническия университет. 


„Вашият клас заема специално място в моето сърце. Имам особено отношение към всички вас. С помощта на своите учители сте готови да посрещнете бъдещите предизвикателства. В продължение на 5 години ние вървяхме заедно по общ път, но от утре всеки от вас тръгва по своята пътека и трябва да разчита само на себе си. уверена съм, че всеки от вас ще намери истинското си призвание и знайте, че винаги можете да разчитате на нас”, заяви в тържественото си слово директорът на училището Юлиана Дикова. Тя пожела на абитуриентите да следват мечтите си и да вървят винаги напред. 


„От тук нататък пред вас стои най-важното нещо - да изберете своето бъдеще. Пожелавам ви да сте здрави, да следвате мечтите си и да разберете най-важното за себе си, а то е какво искате да научите в бъдеще и в каква насока искате да се развивате и реализирате”, с тези думи кметът на Добрич Йордан Йорданов се обърна към зрелостниците .


Абитуриентите получиха своите дипломи за средно образование и грамоти за специален принос към учебното заведение.