ЧСУ „Леонардо да Винчи” изпрати своите абитуриенти

Зрелостниците на ЧСУ „Леонардо да Винчи” днес получиха своите дипломи за средно образование и се сбогуваха със своите преподаватели и приятели.

ЧСУ „Леонардо да Винчи” изпрати своите абитуриенти



Тази година в елитното частно училище завършват петима абитуриенти. Те вече са избрали своя път и повечето са приети в желаните университети. 


Първенец на Випуск е Петър Паунов. Той ще продължи своето по-нататъшно образование в Нидерландия, избрал е да учи агрономство. 


Дванадесетокласниците бяха посрещнати с аплодисменти. 


"Скъпи зрелостници, дългоочакваният и наистина последен ден като ученици настъпи са вас! От днес училищните години вече ще бъдат само в спомените ви, и се надявам те да са едни от най-милите и вълнуващите. Днес вие ще получите вашия първи паспорт за условната граница между училището и живота. Дипломата ви дава свободата да избирате какво ще учите, с какво ще се занимават занапред, но дипломата не е пътеводител или навигатор. Оценките в нея ще останат само цифри, ако не използвате наученото и спреде да трупате знания, а с тях и повече мъдрост. От утре ще продължите по своите собствени пътеки”, каза в тържественото си слово директорът на ЧСУ „Леонардо да Винчи” Нели Николаева. Тя пожела на зрелостниците да изберат вярната за сърцето и ума посока и да бъдат истински удовлетворени от себе си. 


От името на своите съученици Петър Паунов от 12 клас поздрави своите преподаватели.  „Днес успешно завършваме един прекрасен етап от живота ни и трябва да се сбогуваме с мястото, което наричахме свой втори дом. За 12 години ние преживяхме едни от най-хубавите си години, създадохме много приятелства, забавлявахме се и учихме. През всички тези години вие бяхте до нас и с гордост и малко тъга искам да ви благодаря. Благодаря за търпението грижите и вдъхновението, за знанията, които ни предадохте не само по учебните предмети, но и за живота. Благодаря и простете за грешните, лудориите, белите коси. Ние ще пазим скъпи спомени, помнете ни и вие!”, заяви той в словото си. 


Зрелостниците получиха своите дипломи за средно образование и специален почетен знак – значка с герба на училището, с която те официално стават членове на „Клуба на Леонардо”. 


Добрич Онлайн пожелава на абитуриентите да следват мечтите си по пътя към успехите.