СУ „Асен Златаров“ в Шабла изпрати своите абитуриенти

СУ „Асен Златаров“ в Шабла изпрати своите абитуриенти
Датата 26 юни 2020 година ще остави един от най-скъпите спомени у дванадесетокласниците на СУ „Асен Златаров“ в Шабла.

Това беше денят, в който те официално бяха изпратени от родното училище. Макар и с месец закъснение поради епидемиологична обстановка в страната, те изживяха своя звезден миг.


Гости на зрелостниците бяха кметът на община Шабла, Мариян Жечев и заместниците му – Петър Атанасов, и Цветелин Йорданов.


По традиция, първи приветства зрелостниците, директорът на СУ „Асен Златаров“ –  Петранка Валентинова. В словото си тя каза:


„Скъпи ученици приключвате учебната си година по много по-различен начин. Включихте се активно в дистанционната форма на обучение, която беше приета за училищата от 13.03.2020 г. и за пореден път доказахте, че сте отговорни и упорити млади хора, мотивирани да приключат успешно средното си образование.


Нека всеки ден постигате малки или големи победи и никога да не изпитвате страх, колебание или липса на вяра.“ В речта си, директорът на училището изтъкна още, че шабленските средношколци са повишили средния си успех в сравнение с миналата година – „добър“ 4,38 към „добър“ 4,25 през учебната 2018-2019 г.


„Поздравявам ви с доброто представяне на матурата, скъпи абитуриенти! Вашите постижения ни направиха изключително щастливи и горди. От утре това училище ще бъде във вашите албуми и спомени. Всеки от Вас тръгва по свой собствен път.    Нека животът Ви бъде едно безкрайно, красиво приключение. И помнете, че ние ще ви очакваме да се завръщате успешни и щастливи!


На добър път в живота!“, завърши словото си директор Валентинова.


От името на родителите говори, Елка Николова. Тя пожела на абитуриентите „На добър час!“, а дванадесетокласниците със сигурност няма да  забравят думите й: „Запомнете това вълнение, крийте го в джобовете си, хванете го в шепа и никога не се разделяйте с него през всичките години, които следват отсега нататък…“


Всеки абитуриент получи индивидуално послание, което да му напомня за този миг и вдъхва сили за в бъдеще.


Както повелява традицията в СУ „Асен Златаров“, абитуриентите предадоха факела на знанието на година по-малките ученици от XI-и клас.


Част от програмата бяха и номинациите за най-добрите учители.


Изпращането, естествено завърши с  връчването на дипломите за завършено средно образование и свидетелствата за професионално обучение. Честта да официализира дългогодишния труд на своите възпитаници се падна на директора на СУ „Асен Златаров –  Петранка Валентинова.


Първа своите документи получи Ива Ивелинова, отличничка на курса, която завършва с успех „отличен“  5.70.


Безброй снимки запечатаха това мило, както за дванадесетокласниците, така и за техните родители и приятели тържество.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+