Открит урок по история и викторина организират за децата в село Смолница

Открит урок по история и викторина ще бъдат проведени за децата в село Смолница на 12 юли от 10 ч.

Открит урок по история и викторина организират за децата в село Смолница

Малчуганите ще се съберат на детската площадка в селото /зад църквата/. Откритият урок е на тема „Стара Велика България и Първо българско царство”. Покана е отправена и до децата от съседните села, както и към техните родители.


Нека се забавляваме докато изучаваме българската история, призовават организаторите от Движение „Възраждане” и кметството в село Смолница, което съдейства за инициативата. Предвидени са почерпка и подаръци за всички деца, а за най-изявените малчугани – и награди.

Подрастващите ще се запознаят и с детската книжка „Аз съм Гунчо” на младия автор Христо Милев, който също ще присъства на открития урок. Книгата, която бе представена в Регионална библиотека „Дора Габе” през ноември миналата година, е история за малки и големи. Малките да се научат да преследват мечтите си и да търсят решение в трудните моменти, а големите да се върнат към радостта от малките неща, тези които отдавна сме спрели да забелязваме и разбира се да се върнем към годините, в които сме били мечтатели, споделя авторът Христо Милев.

“Аз съм Гунчо” е замислена, като поредица от книжки с един и същи главен герой, който попада в различни житейски ситуации, в различни времена и епохи.