Четири летни училища очакват децата в община Добричка от 1 юли

Деца от селата Стефаново, Божурово, Росеново, Одърци и Карапелит ще имат възможност да посещават лятно училище през юли и август.

Четири летни училища очакват децата в община Добричка от 1 юли

Малчуганите, които ще бъдат организирани в четири групи, трябва да са на възраст от 5 до 7 години. Заниманията ще се провеждат в сградата на Общностния център в с.Стефаново и в детските градини в Божурово и Карапелит, където са осигурени подходящи условия за работа. Предвижда се организиране на игри и занимания, викторини, кратки екскурзии. Заниманията с малчуганите ще се провеждат ежедневно. В рамките на 5 часа с тях ще работят педагози и медиатори. На децата ще се предоставят закуски и консумативи за занятията. А на бъдещите първокласници ще се раздават и учебни пособия. Осигурени са лични предпазни средства и дезинфектанти за децата и персонала.


В летните училища родителите от селата Стефаново, Божурово, Росеново, Одърци и Карапелит могат да запишат и тези деца, които изпитват затруднения в усвояването на учебния материал. Услугата е безплатна.

Летните училища се финансират в рамките на проекта “Равен шанс за всички деца в община Добричка“ със средства по ОП „Развитие на човешките ресурси“, с подкрепата на Европейския социален фонд.