Затварят нощните заведения в Албена, за да се намали струпването на хора

Първите чартърни полети с туристи за Северното Черноморие кацнаха във Варна преди няколко дни. Част от германските гости са настанени в курорта Албена.

Затварят нощните заведения в Албена, за да се намали струпването на хора

Мерките за сигурност в Албена са едни от най-строгите по Черноморието. Започват още от бариерата на вилното селище, където всеки автомобил и превозно средство се дезинфекцира. На плажа също всяка сутрин се прави дезинфекция на чадъри и шезлонги, както и през целия ден. Същото е положението и в хотелите, и ресторантите.



Снощи е взето решение да бъдат затворени всички нощни заведения в курортния комплекс, каза Христо Пенев - зам.-директор експлоатация в "Албена" АД пред БНТ. По този начин ще се намали струпването на много хора. 

"Всички помещения са обработени с нанотехнология, която е немска, иновация номер едно е в Германия за 2019 г. Отделно, всяко помещение, където се настаняват гостите ни, първо се дезинфекцира с тази технология, след това с препарати и преди настаняването на гостите допълнително се минава цялото помещение за дезинфекция", обясни той.

Гостите се обслужват по бюфет масите, в точки, където самите те желаят да се самообслужат, те използват ръкавици. Всички прибори са индивидуално опаковани.

На тенис кортовете задължително се извършва дезинфекция на всички топки, отделно машината, с която се събират, също е дезинфекцирана. "Стараем се да намалим до минимум контакта на госта до ключови повърхности, при които има възможност да има полепване на вируса", допълни Христо Пенев.

Той смята, че интересът към Албена всеки ден става все по-го-голям.

Старши мениджър продажби в "Албена” АД Велина Гюмова заяви, че в момента в комплекса има около 2500 човека. "Вече имаме 8 работещи хотела. Поели сме ангажимент да не запълваме базата на 100%. На 27 юни пристигнаха първите немски гости, а вчера и първите гости от прибалтийските страни", допълни тя.

Източник: dnes.bg