Добричка област остава с три отбора в Трета лига

От „Спортист“ /Ген. Тошево/ и „Калиакра“ /Каварна/ умуват над поканите за участие

Добричка област остава с три отбора в Трета лига

Все още няма яснота колко отбора ще се включат в новото първенство на Североизточна трета лига, както и кога ще стартира надпреварата във футболната „В“ група в тази част на България. Първоначално обявените дати за старт на шампионата бяха 8 или 15 август, но не е изключено да настъпи промяна предвид епидемиологичната обстановка в страната. Подобно мнение изрази председателят на ОС на БФС – Добрич Иван Манолов. Основната дума за това имат от Зоналня съвет във Варна, като аз мога да говоря за това как стоят нещата с отборите от Добричка област. Сигурни участници в новото първенство са съставите на „Черноморец“ /Балчик/, „Устрем“ /Дончево/ и „Септември“ /Тервел/. Покани са отправени към „Спортист“ /Ген. Тошево/ и „Калиакра“ /Каварна/, но доколкото имам информация, ръководствата на двата клуба все още умуват върху предложенията. Подобна е картината и при „Доростол“ /Силистра/, като бройката на сигурните тимове засега клони към 12. Нов участник е и ПФК „Лудогорец“ /Разград/, който смята да разчита на юношите до 19 години от Академията си, сподели футболният функционер.



Сигурните участници в Североизточна трета лига на този етап са: „Спартак“ /Варна/, „Лудогорец - U19“ /Разград/, „Черноморец“ /Балчик/, „Устрем“ /Дончево/, „Септември“ /Тервел/, „Шумен“, „Светкавица“ /Търговище/, „Черноломец“ /Попово/, „Тополи“, „Кубрат“, „Бенковски“ /Бяла/ и „Ботев“ /Нови пазар/.
Междувременно стана известно, че Генади Луго е третият футболист, който тренира за кратко със „Спартак“ /Варна/, но в крайна сметка предпочете да се прибере в Балчик. Освен крайния бранител, в „Черноморец“ /Бч/ се завръщат и други футболисти, минали през годините през двата отбора – Валентин Веселинов и Севдалин Стайков. Опитният Даниел Георгиев от своя страна ще бъде играещ помощник-треньор на новия наставник в клуба от Белия град - Бойко Каменов.