Гран при за Жана Стефанова и още 15 призови места за певците на Студио „Сарандев“ от онлайн конкурс в Малта

Съботният ден е донесъл куп награди за талантите на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова.

Гран при за Жана Стефанова и още 15 призови места за певците на Студио „Сарандев“ от онлайн конкурс в Малта

Певците на „Сарандев“ са спечелили 16 призови места от международен онлайн конкурс The Golden VOICE International Pop Music Online Contest 2020/ MALTA – Гран при за Жана Стефанова, две първи места и едно второ за Димитрина Германова, първа и втора награда за Мартин Стоянов, първа и трета награда за Александър Петров, първо място за Преслава Тодорова, първо място и за дуета Денислава Димитрова и Мартин Стоянов; три втори места – за Симона Тодорова, Максим Панайотов и Елеонора Иванова, три трети награди – за Денислава Димитрова, Ванина Григорова и Теодора Велинова. 



Жана Стефанова е взела участие в конкурса при най-големите - над 19 години. От вокалната школа посочват, че тя е порасналото момиче на Студио „Сарандев“. Вече четвърта година е студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София, със специалност „Поп и джаз пеене“. Неин вокален педагог там е Адриана Бенова. „Covid кризата“ е върнала Жана в родния град за месеци. Тя поддържа нивото си като певец в Младежкия център и участва в конкурса в Малта, представяйки Студио „Сарандев“.

Жана, Димитрина и Александър имат покани за присъственото издание на конкурса, което ще се проведе през есента в град Валета, столицата на Малта. На Жана, като носител на Гран при, ѝ се поемат всички разноски по пътуването и пребиваването там. 

Покана за конкурса International Contest-Festival GOLDEN ROSE - Естония са получили дуетът Денислава и Мартин. „Награда за най-добро постижение“ е грабнал Мартин Стоянов – една от седемте специални награди учредени от организаторите. Носителите на специална награда ще получат като подарък JBL слушалки и Bluetooth тонколони, които ще им бъдат изпратени по пощата.

Журито на конкурса е било съставено от изтъкнати музиканти-професионалисти от държави като: Полша, Украйна, Молдова, Русия, Армения, Беларус, Сърбия, Казахстан, Румъния, Италия, Гърция, Португалия, Израел, Филипините, Естония, Латвия и др. Членовете на международното жури са били разделени на няколко седемчленни комисии – различна комисия за всяка номинация. 

В заключение от вокалната школа посочват, че международният онлайн конкурс “The Golden VOICE” в Малта е донесъл на Студио „Сарандев“ не само Гран при, 6 първи, 5 втори и 4 трети награди, но и удовлетворение от доброто ниво, което показа добричката певческа школа, съпоставимо с това на другите държави от Европа и света.