„Марек“ изхвърли юношите на „Добруджа 07“ от надпреварата за финалите

Волейболистите от Дупница продължават напред след три домакински победи

„Марек“ изхвърли юношите на „Добруджа 07“ от надпреварата за финалите

Силите на юношите старша възраст на „Добруджа 07“ стигнаха само за една победа по време на квалификационния турнир по волейбол в Дупница за намиране на място на финалите на Държавното първенство. Съперници на добричлии бяха домакините от „Марек Юнион – Ивкони“, както Волейболна академия „Стойчев-Казийски“ от столицата и „Тетевен Волей“. Избраниците на треньора Веселин Великов влязоха със самочувствие в надпреварата, но малшанс в откриващата среща не им позволи да се поздравят с успех. Двубоят бе срещу връстниците им от София, като след самопожертвователни разигравания от двете страни на мрежата се стигна до тайбрек, спечелен от ВА „Стойчев-Казийски“ с 3:2 гейма. Последва мач със състава на „Тетевен Волей“, в който добруджанци не изпуснаха контрола над случващото се на игралното поле и закономерно надделяха с 3:1.



В решителна среща за първото място в група „И“, даващо единствената квота за продължаване към финалите на държавното, добричките юноши се изправиха срещу домакините. Подкрепяни от група свои привърженици, волейболистите на „Марек“ достигнаха до успех с 3:1 гейма и вече са на крачка от финалите в шампионата. Юношите на ВК „Добруджа 07“ заеха трето място в групата с актив от 4 точки, като изпревариха единствено връстниците си от Тетевен.
По регламент победителите от трите квалификации, проведени в Стара Загора,  Перник и Дупница - в лицето на ЦСКА, „Миньор“ и „Марек“ ще играят на заключителен турнир, от който ще бъдат излъчени последните два финалиста в спора за титлата. Предстои да бъде решено къде и кога ще премине надпреварата. За финалите до момента при юношите под 20 години са се класирали отборите на: „Славия“ /Сф/, „Левски“ /Сф/, „Пирин“ /Разлог/, „Черно море“ /Вн/, „Хебър“ /Пз/ и „Дея спорт“ /Бс/.