Продължават дейностите по текущия ремонт на уличната мрежа в Добрич

Те се извършват паралелно с реализацията на по-мащабните инфраструктурни обекти в Добрич финансирани с Европейски средства и от Националния бюджет, съобщи кметът Йордан Йорданов.

Продължават дейностите по текущия ремонт на уличната мрежа в Добрич

Приключило е асфалтирането на ул. „Методи Кусевич”, до няколко дни ще започне работа по ул. „Цимерман“. Следват улиците „свещеник Павел Атанасов“ и кръстовището, свързващо ул. „Любен Каравелов“, градския парк и трите пътя в Лозята.


Тази година ул. „Хан Тервел“ ще бъде само изкърпена. “Знаете, че в първоначалните ни планове тази важна за квартала улица, трябваше да бъде изцяло асфалтирана. Причината да отложим това, е проект на ВиК - Добрич за подмяна на водопровод по улицата. Тези дейности са част от мащабен проект на водното дружество, които предстоят да бъдат реализирани. Считаме, че е безотговорно да харчим общински средства за цялостен ремонт, а няколко месеца след това улицата да бъде прокопана”, написа още кметът. 

В заключение Йорданов информира, че и тази година се прави изкърпване на проблемни райони по добричките улици, съобразено с финансовите възможности на Община Добрич.