Полузащитникът Николай Христов започна подготовка с „Добруджа“

През нови тестове за коронавирус са преминали двама добрички футболисти

Полузащитникът Николай Христов започна подготовка с „Добруджа“

Поредното ново попълнение в редиците на „Добруджа“ – Николай Христов направи първи тренировки с отбора. 31-годишният полузащитник е родом от Плевен, като има мачове с екипите на местните „Спартак“ и „Белите орли“. В „А“ група е бил част от тимовете на „Ботев“ /Враца/ и „Локомотив“ /Горна Оряховица/. За кратък период е играл за македонските „Пелистер“ и „Брегалница“ /Щип/. Следват престои в съставите на „Литекс“ /Ловеч/ и ЦСКА 1948, след което се завръща в Плевен. С ангажирането на опитния халф, който може да бъде ползван и в отбрана, „жълто-зелените“ се надяват да разнообразят опциите и вариативността в тези две линии.



Главният мениджър и старши треньор в добричкия клуб Светослав Петров очаква, че рутинираният играч няма да има проблеми с адаптирането в тима. Макар че е поддържал форма, на Ники Христов ще му е неоходимо време да навакса пропуснатото в подготовката, като за целта ще му се изготви специална програма. Както вече стана известно, няма да разчитам на Пламен Шестаков и Антоан Вълчев, които са свободни да си търсят нови отбори. Не е изключено да има и други освободени, а за това ще се преценява в движение. Не сме се отказали от възможността да привлечем добри футболисти на дадени позиции. Имаме набелязани такива и следим ситуацията около конкретни имена, но докато не пристигнат в Добрич и не се обвържат с клуба нищо не е сигурно. Желанието ми е да работя с оптимална група от футболисти, на които може да се разчита във всеки един момент, а не само да стоят на резервната скамейка и да се знае, че са картотекирани, очерта стила си на работа селекционерът.

Предвид надигащата се вълна на заболели от коронавирус през последните дни у нас, в добруджанския лагер не подценяват ни най-малко потенциалната опасност. В тази връзка двама състезатели веднага са били изпратени през миналата седмица да си направят нови тестове за Covid-19, защото са имали настинка и са кашляли. Във ФК „Добруджа“ сме наясно с пораженията от всяко едно естество, които може да донесе вируса, и се придържаме към предписанията с противоепидемични мерки, обяви Светослав Петров. Следващата контролна среща на „жълто-зелените“ през лятната пауза е на 11 юли /събота/. Тогава те ще пътуват за спаринг в Разград срещу участника във Втора лига – „Лудогорец 2“.