Двама абитуриенти и бременна жена са с положителен резултат за COVID-19 в Добрич

Двама абитуриенти и бременна жена са с положителен резултат за COVID-19 в Добрич
Двама абитуриенти от гимназия в Добрич са с положителни резултати за COVID-19, информира секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионална здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова.

Във връзка с установените случаи РЗИ поетапно ще вземе проби за изследване на всички контактни зрелостници, съобразно възможностите на лабораториите в следващите няколко дни. Положителните пациенти са в добро общо състояние и са поставени под домашна изолация.


Положителен резултат за заразяване с коронавирус има и пациентка на отделението по нервни болести на МБАЛ - Добрич, заяви още д-р Ангелова. Тя е преместена в Ковид сектора на болницата. Спрян е приемът в нервно отделение от вечерта на 7 юли в сегашната база. Жената е в добро общо състояние. Пациентите, които са на лечение в нервното отделение, се изписват по преценка на лекуващите им лекари съобразно здравословното им състояние и се поставят под 14-дневна карантина. На МБАЛ Добрич е издадено предписание да не се отказва медицинска помощ на пациенти с нервни заболявания и да се извърши реорганизация. Взети са проби за изследване на медицинския персонал в отделението и те са отрицателни.


Бременна жена е с положителен резултат за коронавирус. Тя е в добро общо състояние, под домашна изолация. Акушер-гинекологът, който наблюдава бремеността й, в момента не практикува. Взета му е проба за изследване и се очаква резултат.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+