Немска организация дари противопожарно облекло и оборудване на пожарникарите в Шабла

В Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” (РС ПБЗН) Шабла се състоя среща между местната администрация, представлявана от кмета на общината Мариян Жечев и началника на РС ПБЗН - Шабла, Стефан Петков.

Немска организация дари противопожарно облекло и оборудване на пожарникарите в Шабла

Поводът беше приемането на дарение от германската хуманитарна организация „Интерхелп“ за местната противопожарна служба. В началото на срещата, кметът на община Шабла Мариян Жечев пожела на огнеборците ползотворно сътрудничество с колегите им от Германия.


Калоян Стефанов – мл.експерт „Кризисни ситуации и отбранително-мобилизационна подготовка“ в общинската администрация,  предаде на Стефан Петков приемно-предавателен протокол за дарение от организацията за хуманитарна помощ “Интерхелп” (Германия), с президент  Улрих Беман. Приемайки протокола, Петков благодари на г-н Беман за дарението  и каза, че чрез него ще могат да си вършат по-безопасно задълженията.

Дарението се състои от противопожарно облекло и оборудване за служителите на РС ПБЗН  Шабла.

Община Шабла и Районна служба ПБЗН  Шабла изказват своята огромна благодарност към Интерхелп (Германия) и нейния президент Улрих Беман за поредното безвъзмездно дарение.