Добричлии излизат на протест днес, за да покажат недоволството си от сегашното управление

Добричлии излизат тази вечер на протест под наслов „Добрич срещу мафията”, за да изразят своето недоволство от сегашното управление и неефективните мерки срещу разпространението на COVID-19.

Добричлии излизат на протест днес, за да покажат недоволството си от сегашното управление

Протестните действия са в подкрепа на вчерашния протест в столицата и този, който ще се състои утре в град Бургас.  Това заяви за Добрич Онлайн Светослав Петков, който е един от организаторите. 



„Добрич, както винаги, е сред първите градове, които подкрепят националните протести и тези, които се организират в по-големите градове. Съответно гледаме по най-бързия начин да реагираме с една добра организация и съответно с повече хора”, заяви Светослав Петков. 

Едно от главните искания на недоволните граждани е оставката на сегашното управление. „Всеки ден се получават грешки и по-големи грешки, нетърпимо е да гледаш как служител на Националната служба по отбрана хвърля българския флаг като боклук. Мерките срещу разпространението на коронавируса не са ефективни, лъже се, крие се всичко, бизнесът страда, много от хората вече са на прага на бедността. Хвалим се само с някакви пътища, които се ремонтират на 2 месеца и мисля, че няма смисъл да се чакат избори напролет и всеки ден да гледаме как се застроява нашето Черноморие. Проблемите са страшно много, не мога да ги изброя, но като цяло ситуацията не е никак добра”, допълни Петков.  Според него сегашното управление няма място тук и не трябва да управлява българския народ. Държавата трябва да се грижи за хората, а не за олигарсите. 

„Каня всички, които смятат, че трябва да настъпи, колкото се може по-бързо, промяната. Най-тежките ситуации винаги водят до най-добри промени и решения. Виждаме Гърция и Сърбия, време и България да ги последва и Балканите да си вземат обратно държавите в ръце”, каза още Светослав Петков. 

Протестът ще се състои тази вечер, от 18:30 часа пред „Високото тяло” на площад „Свобода”. Днес ще бъде решено и с какво да бъде подпомогнат протеста в град Бургас.