Окръжният съд в Добрич потвърди ареста на обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие

Окръжният съд в Добрич потвърди ареста на обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие
Състав на Окръжен съд - Добрич потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, постановена от Добричкия районен съд спрямо 43-годишен мъж.

Задържаният М.Д. е привлечен към наказателна отговорност заради неизпълнение на Заповед за защита от домашното насилие, по силата на която бил задължен да се въздържа от домашно насилие спрямо жена, с която за известен период от време съжителствал на семейни начала. Предявеното срещу мъжа обвинение е за това, че на 26 май и на 30 юни т.г., при условията на продължавано престъпление, в централната част на Добрич, отправял към потърпевшата обидни реплики и заплахи.


След анализ на събраните към момента доказателства, Окръжният съд прие, че са налице достатъчно данни за съпричастност на обвиняемия към извършеното деяние, както и че съществува реална опасност той да извърши друго престъпление. 


В мотивите към определението си съдът изтъква обстоятелството, че обвиняемият е извършил престъпното посегателство в присъствието на полицейски служители, както и импулсивното му и агресивно поведение в съдебно заседание, включително и лошите характеристични данни относно личността му, приложени като справка по делото.


Съдът взе предвид и факта, че той има предходни осъждания и срещу него се водят други неприключили наказателни производства.


Определението на Окръжен съд - Добрич, с което е потвърдена наложената на мъжа мярка за неотклонение „задържане под стража“, е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+