Нинова: Призоваваме хората да не се поддават на провокация, а полицията да не упражнява насилие

Нинова: Призоваваме хората да не се поддават на провокация, а полицията да не упражнява насилие
Призоваваме хората да не се поддават на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти на влизане в НДК, където се провежда градската конференция на столичните социалисти.


"Всеки българин е свободен да протестира мирно. Ние подкрепяме и участваме в тези протести. Както заявих от трибуната, ще си направим свой национален митинг, тъй като ни забраниха да провеждаме събора на "Бузлуджа". Ще го проведем в центъра на София.Призоваваме да не се поддават хората на провокация, а полицията да не упражнява насилие върху протестиращите", бяха точните думи на Нинова, цитирани от "Фокус".


Очаквам една спокойна и сериозна градска конференция на БСП - София, продължи Нинова.


Тя посочи, че очаква много сериозен задълбочен разговор за постигнатото в последните 4 години и перспективата за следващите по политики най-вече. "Разбира се, ще има избор на нови органи, нов градски съвет, така че една спокойна и сериозна конференция очаквам", каза още Нинова.


Конференцията започна малко след 10 ч с химните на България, на ЕС и изпълнение на Интернационала.


Форумът бе открит от председателя на БСП - София Калоян Паргов.


Конференцията се провежда при строги противоепидемични мерки. В началото на заседанието от делегатите почетоха с едноминутно мълчание починалите социалисти през годината.


Столичните социалисти приеха дневния си ред, избраха ръководство на конференцията и Мандатна комисия. Част от точките предвиждат анализ на обществено-политическата обстановка, отчет на работата на градската организация. По нея ще докладва председателят на БСП - София Калоян Паргов. На вниманието на делегатите ще бъда предтавен и отчет на Градската контролна комисия.


Дневният ред включва още избор на председател на Градския съвет и ръководство на БСП - София.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+