Отново отварят нощните заведения

Отново ще бъде разрешено да работят вътрешните части на дискотеки, нощни барове и клубове.

Отново отварят нощните заведения

Това обяви заместник-министърът на здравеопазването Жени Начева само три дни след като беше наредено закритите части на заведенията да не работят като предпазна мярка срещу разпространение на коронавируса.


Новото решение идва след проведена днес среща с представители на ресторантьорския бранш по тяхна инициатива.

На брифинг пред Министерството на здравеопазването Начева поясни: „Съгласихме се след среща с браншовата асоциация на представителите на заведенията у нас да бъде разрешено функционирането на нощните заведения при заетост на открито и закрито не повече от 1 човек на кв. м и при спазването на всички противоепидемични мерки за дезинфекция и дистанция. От браншовата асоциация са подготвили указания за тези мерки, които ще бъдат качени на сайта на здравното министерство“.

Груповите събития като сватби, кръщенета и семейни събирания също се разрешават с над 30 души, но при спазване на утвърдените от министъра противоепидемични мерки - дистанция от 1,5 м между хората и правилата за дезинфекция.

Представителите на Асоциация на заведенията поемат ангажимент за строг контрол при спазването на противоепидемичните мерки в нощните заведения, заяви председателят на асоциацията Ричард Алибиегов.