Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов пристига в община Добричка днес

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов пристига в община Добричка днес
Заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант от резерва Атанас Запрянов ще бъде в община Добричка на 13 юли.

Поводът за работното му посещение е свързан с реализацията на филмовата поредица „Помни войната!“. Той ще бъде придружен от Радослав Симеонов - главен експерт „Военни паметници“ в Дирекция “Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание“ в МО, който е и сценарист на два от предвидените десет епизода на „Помни войната!“.


Преди посещението в село Смолница, където ще работи снимачният екип, воден от режисьора Мария Цветкова, заместник-министър Атанас Запрянов ще бъде приет от кмета на Община Добричка Соня Георгиева. На срещата в сградата на Общината ще присъства депутатът от ГЕРБ вицеадмирал о.р. Пламен Манушев и депутатът от „Обединени патриоти“ Мария Цветкова.


Това е втората визита на заместник-министър Атанас Запрянов в община Добричка след посещението му в село Смолница на 9 януари. През януари бяха посетени гробът и лобното място на ефрейтор Запрян Ангов от Шести конен полк, родом от село Драгойново, който загива край село Смолница на 5 септември 1916 година – в първия ден на Добричката епопея. Януарската визита бе свързана с реализирането на идеята в село Драгойново в община Първомай да се издигне мемориал на загиналите във войните за национално обединение /1912-1918 г./ и във Втората световна война. Ще бъде почетена паметта на около 70 мъже от Драгойново, загубили живота си по време на войните.


Родолюбивата инициатива предвижда за паметния знак, с автор - скулпторът Христо Илиев, в Драгойново да бъде донесена пръст от лобните места на героите, сред които е и ефрейтор Запрян Ангов.


Днес заместник-министър Запрянов ще бъде ангажиран със снимки в село Смолница за епизода „Добричката епопея“, който е петият в поредицата „Помни войната!“, съобщи сценаристът Радослав Симеонов.


Филмовата поредица „Помни войната!“ се реализира под патронажа на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+