Нови тестове за коронавирус преминават футболистите

С две попълнения са на път да се подсилят „жълто-зелените“

Нови тестове за коронавирус преминават футболистите

Всички футболисти и хората от спортно-техническия щаб на “Добруджа“ ще преминат днес преди следобедното тренировъчно занимание отново тестове за Ковид-19. Състезателите бяха подложени на подобни изследвания в първия ден от лятната подготовка, като новите тестове са регулярни и по изисквания на БФС и ММС. Потвърждение даде главният мениджър и ст. треньор в добричкия клуб Светослав Петров. Придържаме се стриктно към изискванията на отделните институции в държавата, а надеждите ни са във вторник, когато се очаква да излязат резултатите, всичко да е нормално и да сме спокойни. Всяко сътресение освен, че е нежелано, ще се отрази негативно върху тренировъчния процес, сподели клубният ръководител. Св. Петров разкри, че селекцията в отбора продължава и има ли шанс да се ангажират подходящите подкрепления, той не би се отказал от тях.



Неофициален дебют за „жълто-зелените“ вече направи опитният халф Якуб Идризов. Той дори се разписа в контролата на терена в Разград срещу „Лудогорец 2“, загубена с 1:2. Тредньорът на добруджанци каза, че в проверката срещу разградчани е видял както добри, така и незадоволителни неща. Като оставим загубата настрана, допуснахме елементарни грешки при попаденията на съперника, будещи тревога. Трябва да се отчете също, че преминахме през може би най-тежките две седмици от подготовката, което няма как да не влияе върху цялостната спортна форма. Държа Идризов да остане при нас, а не като Николай Христов да тренира три дни, след което изтъкна семейни причини и се прибра у дома. Към „Добруджа“ днес трябва да се присъедини и нападателят Ерай Карадайъ. 25-годишният състезател ще играе като преотстъпен за една година от „Арда“ /Кърджали/, разясни Св. Петров.

На този етап остават заплануваните две проверки до края на седмицата, които ще преминат в Добрич. В сряда на стадион „Дружба“ трябва да гостува втородивизионният „Нефтохимик“ /Бургас/, а в събота за нов спаринг се чакат юношите до 19 години на „Черно море“ /Варна/. Ако настъпят промени, от ръководството на добричкия клуб ще информират за това. Предвид факта, че стартът на първенството във Втора лига се отложи за 8 август, „жълто-зелените“ са принудени да търсят нови съперници за контроли. Първо обаче ще се изчака тегленото на утрешния жребий в БФС за дебютния есенен кръг в „Б“ група, предшестващ изготвянето на цялостната програма за първия дял от първенството.