Мъж и жена от с. Лясково са с положителни проби за COVID-19

Мъж и жена от с. Лясково са с положителни проби за COVID-19
От началото на извънредното положение заради разпространението на COVID-19 до момента на територията на община Добричка са били поставени под карантина над 300 лица, повечето са се завърнали от рискови държави. Това заяви пред журналисти днес кметът на Общината Соня Георгиева.

Три са потвърдените положителни проби за коронавирусната инфекция на територията на община Добричка от началото на извънредното положение. Първият случай беше през месец март в с. Стефан Караджа, като мъжът беше хоспитализиран, след което поставен под домашна карантина. Към момента той е в добро състояние.


Миналата седмица са били установени още две положителни проби – на мъж и жена от с. Лясково. Те са контактни на абитуриент с положителен резултат за COVID-19. По данни на РЗИ – Добрич двойката е поставена под домашна карантина, а в цялото село е проведена дезинфекция.


„Взели сме всякакви мерки, чрез които да запазим здравето на жителите и да ограничим заразата”, каза в заключение кметът на Община Добричка Соня Георгиева и изрази надеждата си това да бъдат последните случаи на COVID-19 на територията на общината. 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+