Добричлии протестираха с искане за оставка на правителството (+СНИМКИ)

Недоволните граждани се събраха пред „високото тяло” на площад „Свобода”

Добричлии протестираха с искане за оставка на правителството (+СНИМКИ)

Със скандирания  „Оставка“ и „Мафия“ протестиращи се събраха днес в центъра на Добрич, след което последваха освирквания и бурни възгласи „Ууу“. Събралите се граждани изпяха и химна на България. Така те изразиха недоволство от начина на управление в страната. В Добрич това е вторият антиправителствен протест, а участниците в него заявиха, че няма да спрат да подкрепят националния такъв. 



„Целта е да се обединим. Все повече хора да подкрепяме националния протест и да покажем, че Добрич е жив и не спи“, каза Светослав Петков. 

За следващите дни се предвижда шествие до „Стара къща“ и сградата на Областната администрация в Добрич. 


„Живяла съм в Европа и знам какво е една демократична държава и едно демократично управление. Не че няма протести, но поне гражданите биват изслушвани, правата им зачитани. Съдебната ни и правната ни система имат много да наваксат, преди да стигнат европейските. Вместо да видим възход на нашата държава, ние виждаме падение – морално, политическо, институционално, абсолютно падение на ценностите“, заяви Илияна Кръстева, която е живяла във Великобритания. 


„Няма пари за здравеопазване, няма пари за образование, няма пари за пенсии, а има пари да се издържа такъв голям административен апарат“, посочи Пенка Иванова. 


Светослав Петков сподели, че протестиращите ще поискат в рамките на 24 часа отговори на въпроси, разпространени в социалната мрежа:

1. Защо депутатите не са направили нищо за Добрич? 

2. Защо се крият по време на протести и не излизат сред хората? 

3. Кога ще оставят гр. Добрич да бъде управляван от млади и честни хора? 

4. Кога ще си подадат оставките и ще напуснат партия ГЕРБ? 

5. Защо подражават на мафията?