С протестно шествие добричлии изразиха недоволството си от управлението на страната (+СНИМКИ)

С протестно шествие по центъра на Добрич, скандирания „Оставка, съд, затвор”, освирквания и възгласи „Ууу” добричлии отново изразиха недоволството си от сегашното управление на страната.

С протестно шествие добричлии изразиха недоволството си от управлението на страната (+СНИМКИ)


За трети път недоволните граждани поискаха правителството да подаде оставка и заявиха, че докато това не се случи всеки ден ще са на площад „Свобода”. 


„Целта ни е да се обединим,  да подкрепим националния протест и да покажем, че Добрич е жив и не спи. Ако чакаме до изборите това ще бъде най-пагубната зима, най-страшната зима за българския народ, за нас българите, за нас свободните хора”, заяви Светослав Петков. 


Недоволните от управлението на страната граждани се отправиха по централната градска част на Добрич. Шествието продължи по центъра на града и завърши пред централата на политическа партия ГЕРБ,  където протестиращите отново скандираха и поискаха оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев .


 „Мисля, че когато дойде моментът за промяна то се усеща от всички, всички се включваме спонтанно и от сърце. Това наистина е мирен протест, подкрепящ промяната, а аз вярвам в нея”, сподели Велина Христова. 

Сред протестиращите беше Надежда Пампорова. „Ние не сме на улицата всеки ден, опитваме се да казваме на хората това което не всички виждат и чуват. Ние сме тук, за да заявим, че страдаме от управлението, от кражбата на бизнеси, от кражбата на елементарни средства за живот. Факт е, че това трябва да приключи. Няма идеално правителство, няма идеални хора, но всяко нещо  има граници, а този път те бяха стократно прекрачени”, категорична беше тя. 

„Смятам, че е нужна справедливост в България, за да могат повече млади хора да се върнат в Българи и да вдигнем икономиката, за да има по-добри условия за живот и всички да се чувстваме по-добре и по-комфортно”, сподели Християн Христов. 


Антиправителствените протести продължават и утре, от 18:30 часа пред „Високото тяло” на пл. „Свобода”.