Идеи за развитието на града ще обсъждат на глобален пикник в Добрич

Глобален пикник “Добрич в бъдеще време 5.0” организира Сдружението с нестопанска цел „Граждани в повече“ на 15 август.

Идеи за развитието на града ще обсъждат на глобален пикник в Добрич

На него са поканени граждани, добричлии, завърнали се от чужбина и професионалисти от различни сфери, които да дискутират идеи за развитието на града. Присъстващите ще споделят добри практики от други градове или страни, които могат да се осъществят в Добрич. Глобалният пикник ще бъде разделен на теми, сред които спорт, култура, икономика и образование, за да могат присъстващите да дебатират в желаната от тях сфера. 


За децата са предвидени образователни дейности, за да имат възможност родителите активно да участват във форума. Организаторите подчертаха, че идеята е да накарат хората да мислят за бъдещето си, да ги подтикнат да не бъдат критици, а чрез креативност да са в полза на своя град. 

„Чрез дълъг процес на осмисляне на идеите да стигнем до конкретна реализация“, каза арх. Надежда Пампорова от „ДоброЖънци“. 

Форумът се организира за четвърта поредна година. Идеи, реализирани в града, благодарение на него са традиционният Фермерски пазар и 48-часовото филмово предизвикателство “Красив Добрич”. 

„Да покажем, че градът не е замрял, има активност и желание за развитие“, призова Камен Киров от Сдружението "Граждани в повече".

Като част от събитието ще бъдат и местни хуманитарни, граждански и благотворителни организации. Те ще имат разположени щандове, на които да представят своята дейност. Сред тях ще са „ДоброЖънци“, „Ротари клуб“ в Добрич, „Лайънс клуб“, „Зеленият пламък“, „Ротаракт“, „Интеракт“, „ИнерУил“, Фондацията „Мирен свят“, „Майчина грижа“, „БДЗП“ , Туристическо дружество “Добротица”, „Българския Червен кръст“, Детския клуб „Усмивки“ и Сдружението на писателите. 

Проявата е подкрепена от Община Добрич в рамките на Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност. Глобалният пикник “Добрич в бъдеще време 5.0” ще се проведе на 15 август, на поляната между ресторант „Мечока Бен“ и ПМГ „Иван Вазов“ в градския парк.