Добричлии не успяха да спечелят и при петия си опит

Равенство 3:3 завъртяха добруджанци в домакинството с „Нефтохимик“ /Бургас/

Добричлии не успяха да спечелят и при петия си опит

Футболният отбор на „Добруджа“ остана без победа в контролите през лятото, като в петата си проверка достигна до равенство. В спаринг на стадион „Дружба“ добричлии завършиха 3:3 с друг участник във Втора лига – „Нефтохимик“. В герой за бургазлии се превърна резервата Святослав Вател. Руснакът, който до преди няколко дни тренираше с „жълто-зелените“ и не беше одобрен, се отчете с хеттрик за „нафтата“. Иначе в първия половин час от мача домакините доминираха тотално над съперника и закономерно поведоха с 2:0. Резултатът бе открит в 15-ата мин. от дузпа чрез Капитанов, като наказателният удар дойде за нарушение срещу Цачев. Отново Капитанов покачи от бялата точка за поваления повторно по непозволен начин в пеналта Цачев. Очакванията, че добричлии най-сетне ще се поздравят с успех,  бяха зачеркнати в рамките на две минути след почивката.



В 52-ата Святослав Вател се възползва от група грешка в добруджанската отбрана и намали. Секунди след подновяването на играта от центъра отново той се измъкна от положение на засада и с хубав фронтален шут направи 2:2. В 60-ата мин. добричлии излязоха напред в резултата чрез новото попълнение Ерай Карадайъ. Преотстъпеният от „Арда“ /Кърджали/ нападател опъна мрежата след избита топка от вратаря на бургазлии, отразил първоначално удар с глава на бранителя Цветелин Радев. В 79-ата мин. вездесъщият в този двубой Вител се озова за трети път на точното място в точния момент. След флангово центриране той бе оставен непокрит на далечната греда, където подложи крак, за да оформи крайното 3:3. Неофициален дебют за „Добруджа“ направи дошлият на проби от „Доростол“ /Силистра/ 20-годишен халф Александър Стефанов.

Срещата за домакините бе пропусната единствено от вратаря Иван Василев, както полевите играчи Радослав Михалков и Дони Дончев. Първите двама лекуват травми, а Дончев, който е с отрицателен PCR тест, е поставен превантивно под карантина, тъй като приятелката му е дала положителна проба за коронавирус. За 29 юли добруджанци са уговорили контрола с участника в елита „Черно море“, която ще се състои във Варна. Търси се съперник за проверка за още една свободна дата – 25-и. След двубоя с „Нефтохимик“ мениджърът и ст. треньор в добричкия клуб Светослав Петров остана крайно разочарован от безличната и нехайна игра на определени състезатели най-вече в защитен план. До този мач считах, че съм наясно с групата от футболисти, на които ще разчитам при старта на първенството, но по всичко изглежда, че корекции са наложителни. Сигурното е, че ще има освободени, а за нови - не знам, заключи загадъчно селекционерът.