За пета поредна вечер добричлии излязоха на протест срещу мафията в управлението

За пета поредна вечер добричлии излязоха в центъра на града, за да изразят недоволството си от сегашното управление на страната. Недоволните граждани отново поискаха оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

За пета поредна вечер добричлии излязоха на протест срещу мафията в управлението



И днес протестът премина със символично шествие от площад „Свобода” до централата на политическа партия ГЕРБ. Десетки жители на Добрич развяха български знамена и скандираха „Оставка” и „Гешев е позор”.


Протестиращите отново заявиха, че не виждат потенциал за промени в настоящото правителство и поради тази причина то трябва да си отиде. 

„Аз съм тук, защото не съм съгласна с това, което се предлага в момента. Да бъдем управлявани от хора, за които има сигнали за корупция, за мафиотски обвързаности…Всеки ден ставаме свидетели  на различни скандали. Това, което искаме като протестиращи са няколко неща. Първото е електронно гласуване, второто е оставката на Бойко Борисов и цялото правителство, третото – оставката на Гешев и да започнем да говорим за промяна в конституцията и малко повече участие на гражданите в управлението на страната”.

„Има огромни проблеми, които унищожават цялата ни държава, просто нито имаме възможност да живеем нормално, нито нищо. Лично аз не мога да създам семейство, защото държавата не ми дава нужното за всеки един човек”.  

„Само скандали и никакво действие на Прокуратурата. Прокуратурата има двоен аршин. Ето затова протестирам аз -  пари в шкафчетата, прокуратурата мълчи! Записи на Борисов, прокуратурата мълчи. Горанов и Борисов получавали пари от Божков, прокуратурата мълчи.  Откраднаха ни личните данни, прокуратурата мълчи. Видяхме, какви ги вършат и в Бургас - гласуват 3-4 пъти докато мине, прехвърлят пътя на Доган и тн. Никой не разследва Борисов и Хунтата. Измина  един месец от записите и снимките на Бойко Борисов, прокуратурата мълчи и не казва дали са автентични. Горанов живее в апартамент на кръстника си и уж започна разследване за търговия с влияние, но вече 21 месеца няма резултат. Няма виновни за Апартаментгейт, за скандала "Ало Банов", Суджукгейт, Кумгейт, сделката за ЧЕЗ и други”.


Припомняме, че вчера министър-председателят Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов. Решението е взето след среща на Борисов с областните координатори на партията.


Антиправителствените протести продължават и утре, от 18:30 часа пред „Високото тяло” на пл. „Свобода”. Група добричлии в събота ще отидат в София, където ще подкрепят националния протест.