Добруджа спечели областното дерби

Добруджа победи Черноморец (Балчик) в Албена с 1:0 в дербито на областта в Източната Б група. Гола на победата за жълто-зелените отбеляза Валери Махайлов в 74 мин.

Попадението падна закономерно на фона на силната игра на гостите. До почивката стражът на Черноморец Мартин Теменлиев опази вратата си суха след опасни изстрели на Здравко Петров, Николай Колев и Тодор Тодоров. Добруджанци организираха още няколко добри атаки, но нямаха шанса да открият. Балчиклии от своя страна отговориха с добър удар с глава на Георги Куртев и отменен гол на Емил Тодоров – Зелето, който преди да стреля отне топката от бранител на Добруджа с нарушение.

След почивката отново по-чистите възможности бяха пред вратата на домакините и логичното се случи в 74 мин., когата Валери Михайлов отбеляза единствения гол в срещата. Откриването на резултата въодушеви преобладаващата на стадиона публика от Добрич, която бурно подкрепя тима си до края на срещата. Голмайсторът имаша шанс и за второ попадение в добавеното време, но силният му шут разтресе напречната греда.

Добрата форма на добричлии ги изкачи до седмото място в Източната Б група с 19 точки. Черноморец вече в шести на точка пред Добруджа. И двата тима от областта са в близост до челните места. Лидерът Спартак (Пловдив) има 24 точки.


 

 

futbol21_600