Възможностите за туризъм в община Каварна представи кметът Елена Балтаджиева на работна среща с Дипломатическия корпус

В работната среща в к.к. „Слънчев бряг” участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Община Бургас Димитър Николов, директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров, кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева и др.

Възможностите за туризъм в община Каварна представи кметът Елена Балтаджиева на работна среща с Дипломатическия корпус

В рамките на събитието бяха представени политиките и инициативите на Министерството на туризма за летен сезон 2020 г. в контекста на настоящата пандемия. Министър Ангелкова представи пред дипломатите направеното от българските институции, за да се насърчи туристопотокът на чуждестранни граждани към страната след извънредното положение, въведено в средата на март.



Обсъдени бяха и регионалния подход в промотирането за местата, слабо засегнати от коронавируса, като и сигурността като ключов фактор за туризма.

Кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева изнесе презентация пред присъстващите за възможностите за разнообразни форми на туризъм в Каварна.

„Възможностите са разнообразни, като туристите могат да избират от многобройните оферти на затворените туристически комплекси, предлагащи практически всякакъв вид туристически услуги на най-съвременно ниво, до единичните къщи за гости, разположени в селата, които позволяват пълно уединение и запазване на социална дистанция. Двете „крайности“ в туристическите услуги, могат да бъдат усетени в рамките на община Каварна, като контраста е привлекателен за всички гости на общината”, посочи тя.

Дипломатите благодариха на Министерството на туризма и представителите на местните власти за положените усилия България да продължи да бъде предпочитано място за пътешествия, както и на хората от първа линия в борбата с пандемията. Те получиха отговори на конкретни въпроси за условията за почивка на чуждестранни туристи у нас.