Красотата на грузинската столица представя фотоизложба в „Мелницата” в Балчик

Посланикът на Република Грузия у нас Н.пр. Тамара Лилуашвили официално откри днес изложба от фотографии на спиращи дъха гледки от грузинската столица Тбилиси в Туристическия информационен център „Мелницата” в Балчик.

Красотата на грузинската столица представя фотоизложба в „Мелницата” в Балчик


В експозицията са включени 24 снимка, представящи съчетанието на старата и новата архитектура в столицата на черноморската държава, различните видове култури и националности, вплетени в нея. „Грузия е туптящото сърце на всички религии и нации”, заяви н. пр. Тамара Лилуашвили.


Тя сподели, че от близо две години живее в България и това е второто лято, което прекарва у нас.  

„Тази година избрах Балчик, защото чух много интересни и завладяващи неща за него и просто много исках да дойда. Тук съм с моето семейство, с моя съпруг, майка ми и двете ми прекрасни деца и ще останем до 5 август, за да се насладим на този прекрасен град”, допълни тя. 


На събитието присъства и кметът на Община Балчик Николай Ангелов.  „Това е начин нашите жители и гости да се запознаят и да видят какво представлява една малка част от Грузия по тези красиви фотоси. Балчик е единственият град в България, който е тясно свързан с Грузия, чрез подземния оптичен кабел, който снабдява страната с интернет и започва от нашия град. Затова се надявам, че тази изложба се надявам ще допринесе за още по-голямо засилване на връзките между България и Грузия”, каза той. 


Изложбата ще гостува в Туристическия център „Мелницата” в Балчик до 5 август.