Добричлии отново на протест срещу мафията в управлението на страната

За поредна вечер добричлии излязоха на протест, за да изразят недоволството си от управлението на страната ни. Протестиращите поискаха оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Добричлии отново на протест срещу мафията в управлението на страната



И днес протестът премина със символично шествие от площад „Свобода” до централата на политическа партия ГЕРБ. Десетки жители на Добрич развяха български знамена и скандираха „Оставка, съд, затвор”, „Сърце, душа за България” и „Гешев е позор”. 


Протестиращите отново заявиха, че не виждат потенциал за промени в настоящото правителство и поради тази причина то трябва да си отиде.


„Осми ден подред в Добрич протестираме срещу мафиотските изпълнения на нашите политици. Всички виждаме, не сме слепи, много работа били свършили, а именно това им е работата – да се грижат за народа, което те не правят. Те само строят магистрали и не го правят качествено. Рецептата за по-добър живот е управляващите да спрат да крадат пари и да започнат да ги влагат в държавата, да помагат на бедните, на социално слабите. Всички звена на държавата ни са корумпирани, всички го виждат, но много хора си мълчат, защото имат някаква обвързаност. Не мисля, че това е правилно, защото ние сме хората, ние сме България и трябва да се борим за нея”.

„Протестирам против едноличното управление на господин Борисов, който казва „Аз строя пътища, аз строя детски градини, училища санирам”, щом той строи, той определя нещата. Цял свят знае, че е еднолично управлението в държавата”.

„Днес съм тук за едно по-добро бъдеще на децата ни, за по-добро здравеопазване и да успеем да премахнем всички мутри в управлението на страната. Вчера едни наши познати ни попитаха колко ни плащат, за да излизаме всяка вечер и да протестираме. Ние не сме платени, мразим ги безплатно!”


Антиправителствените протести продължават и утре, от 18:30 часа пред „Високото тяло” на пл. „Свобода”.