Занаятчийска работилница за дървени магнити организира „Зеленият пламък” в Добрич

„Магнетизирай се към природата“ е част от е една от инициативите на проекта за облагородяване на публични пространства „Партньорство за красива и чиста България“.

Занаятчийска работилница за дървени магнити организира „Зеленият пламък” в Добрич

Той е част от дългосрочната програма _Място България на сдружение БГ Бъди активен и се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола. В гр. Добрич дейностите се реализират отобщо 3 организации, в това число и Зеленият пламък в партньорство с община град Добрич, кафене „Стария Добрич“ , Glow – ръчно изработени подаръци и аксесоари и много последователи и посредници на промяната. 



Една от целите на инициативата „Партньорство за красива и чиста България“ е да бъде повишена гражданската активност и отговорност, като местните общности бъдат въвлечени в процеса на обсъждане, избор, почистване и облагородяване на публични пространства, следвайки принципите на т.нар. Placemaking. 

Друга важна насока е провеждането на инициативи за намаляване и рециклиране на отпадъците, като един от акцентите е почистването на площи край водни басейни. Проектът цели и да се създаде конструктивен диалог между граждански организации, местни власти и компании в името на дългосрочно партньорство за създаване и поддържане на красиви, удобни и чисти публични зони. 

С провеждането на творческа работилница за дървени магнити, Зеленият пламък иска да акцентира върху допълнителните функции, които имат ненужните предмети и материали и да покажат част от концепцията и алтернативата за преизползване и преобразяването на ресурсите. 

Занаятчийската работилница за дървени магнити, украсени с пирограф, ще се проведе на 30 юли, от 17 часа в Кафене „Стария Добрич.