Децата от Лятната академия "Патиланско царство" в Генерал Тошево научиха ползите от разделното събиране на отпадъци

Децата от Лятната академия "Патиланско царство" в Генерал Тошево научиха ползите от разделното събиране на отпадъци
Децата, посещаващи Лятна академия „Патиланци“, бяха основните герои в образователно събитие с екологична насоченост, организирано от Община Генерал Тошево в сътрудничество с фирма „Екоколект АД“.

Проявата предизвика огромен интерес, като децата изслушаха лекция за разделно събиране на отпадъци от опаковки и се запознаха с различните цветове контейнери. Патиланците показаха завидни знания и познанства в областта, като в допълнение научиха и кои са основните видове отпадъци от опаковки и какви са правилата за правилно разделяне и събиране на отпадъци. 


Вниманието на децата беше насочено най-вече към ползите от разделното събиране и личния принос в опазването на околната среда и спасяването на планетата. По време на лекцията се получи интересна дискусия относно пагубното влияние на човека и човешката дейност върху заобикалящата ни среда.


Организаторите на събитието бяха категорични, че опазването на околната среда се превръща в един от най-важните и актуални проблеми на съвременното общество. В днешно време, в условията на глобално замърсяване на планетата и увеличено потребление на природни ресурси, това замърсяване оказва голямо влияние върху здравето и живота на хората, а и не само на тях. Затова е много важно всеки да се бори с него и той да стане глобален социален проблем.


В края на събитието всички деца получиха подарък с известното човече Чичко Тревичко и комплект за рисуване.    


 


 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+