Последно сбогом! Добрич изпраща днес обичания художник и педагог Здравко Тошев

Поклонението пред художника и дългогодишен преподавател в СУ "Петко Р. Славейков" Здравко Тошев ще се състои днес, от 13.30 до 14.30 ч., Обредния дом в Гробищния парк.

Последно сбогом! Добрич изпраща днес обичания художник и педагог Здравко Тошев

Здравко Тошев беше един прекрасен човек с огромен талант и добро сърце, който даваше душата си за учениците. На 2 август той щеше да навърши 71 години. 


Роден в Добрич през 1949 г., Здравко Тошев завършва образованието си в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“ – магистър по педагогика на обучението по изобразително изкуство. Дългогодишен преподавател по изобразително изкуство в СУ „П. Р. Славейков“ – Добрич. 

Член е на Съюза на българските художници, член на Дружеството на художниците град Добрич, както и на Сдружението на художниците – педагози град Добрич.  Участва в национални и международни изложби в Разград, Плевен, София, Варна, Констанца /Румъния/, Минск /Беларус/ и др. Творчеството на Здравко Тошев е  добре познато на добричката публика от самостоятелните му изложби в ХГ – Добрич през 1999, 2000, 2003, 2014, 2019 г. Ежегодно участва в годишните изложби на Дружеството на добричките художници и Дружеството на художниците – педагози.

Поклон пред паметта на твореца, учителя, човека  Здравко Тошев. Сътвореното от него ще живее дълго. Екипът на Добрич онлайн изказва своите съболезнования към близките.

Поклонението ще се състои днес, от 13.30 до 14.30 ч. в Обредния дом в Гробищния парк на Добрич.