Проф. Георги Михайлов: Нинова ще бъде преизбрана начело на модерна лява партия

Народният представител не приема и оправданието на ГЕРБ с машинното гласуване, за да не се отиде на предсрочни избори

Проф. Георги Михайлов: Нинова ще бъде преизбрана начело на модерна лява партия

Прекият избор за председател на БСП ще се състои и настоящият председател на партията Корнелия Нинова ще бъде преизбрана, категоричен бе депутатът проф. Георги Михайлов в ефира на телевизия Евроком. Социалистът направи прогнозата на база на настроенията на членската маса на партията. „Нинова иска модерна, европейска, лява партия. Това е нейното верую и аз й пожелавам да го наложи в България“, заяви народният представител от левицата. 


За вътрешните процеси в БСП той смята, че не те са проблемът на Нинова. Според професора целостта на партията не е под съмнение.

„Не виждам проблем в единството на БСП. Виждам една ограничена група от хора, която е недоволна от реформаторския дух, наложен от сегашния председател на БСП и която неистово, с цената на всичко, е готова да попречи тя да бъде избрана за втори път за председател на партията“.   

Проф. Михайлов коментира в предаването „Делници“ по Евроком и поредния ремонт на кабинета „Борисов“. Според него смяната на няколко министри няма да промени нищо. „Тези промени не отговориха на изискванията на гражданите, които те поставят вече повече от две седмици. Това довежда до вътрешно напрежение в страната“, каза народният представител. Той смята, че изходът е друг. „Българите искат оставка и нови избори. Този модел на управление е порочен за държавата“, обясни проф. Михайлов.

Проф. Михайлов обясни поведението на ГЕРБ с дългото им пребиваване във властта. „Тези, които управляват днес, нямат реална представа за това, което се случва в държавата. Това е свързано с дългогодишното им управление. Наблюдава се преяждане с власт. Когато си преял с власт, трудно разбираш какво се случава около теб. Трудно разбираш пулса на времето“, каза той.

Народният представител не приема и оправданието на ГЕРБ с машинното гласуване, за да не се отиде на предсрочни избори. Според него това е само оправдание. „Само преди година, БСП излезе от парламента, защото управляващите отричаха машинното гласуване. Сега същите тези управляващи защитават като „матросовци“ на амбразурата машинното гласуване. Всички тези аргументи не издържат вече“, обясни проф. Михайлов.