Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 20 до 24 юли

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Стартираха ремонтните дейности на 4,5 км от околовръстния път на град Добрич. Стойността на инвестицията е 7,7 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. 



Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов беше осъден на две години условно с четири години изпитателен срок по делото „Суджукгейт“. 

Курортният комплекст "Албена" стартира нова инициатива, насърчаваща хората да изберат българското черноморие - 1000 безплатни шезлонга в петък, събота и неделя. 

Лекоатлетите от СКЛА „Добрич“ се пребориха за четири медала на проведения в София национален шампионат за юноши и девойки под 18 години. С най-добри изяви от добруджанци бе Тодор Петров, завоювал поредна титла на България в тласкането на гюле. Освен това той регистрира личен резултат за сезона – 17.83 м. 

Посланикът на Република Грузия у нас Н.пр. Тамара Лилуашвили официално откри днес изложба от фотографии на спиращи дъха гледки от грузинската столица Тбилиси в Туристическия информационен център „Мелницата” в Балчик. 

Започна предварителен обход на страната за актуализиране на информацията за жилищните сгради и адресите за Преброяване 2021 

Неносене на маски от персонала и липса на дистанция сред клиентите са установените нарушения в заведения в Добрич и Балчик. 

Напусна ни художникът и дългогодишен преподавател по Изобразително изкуство в СУ "П.Р. Славейков" Здравко Тошев. Един прекрасен човек с огромен талант и добро сърце, който даваше душата си за учениците. 

Почетният консул на Република Италия във Варна Антонио Таркуинио официално откри изложбата „Леонардо- благородният гений”, посветена на 500-годишнината от кончината на великия художник от Винчи, в каменната зала на ДКИ КЦ „Двореца” в Балчик.