Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?
Седмичен обзор на новините за периода от 20 до 24 юли

Стартираха ремонтните дейности на 4,5 км от околовръстния път на град Добрич. Стойността на инвестицията е 7,7 млн. лв. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. 


Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов беше осъден на две години условно с четири години изпитателен срок по делото „Суджукгейт“. 


Курортният комплекст "Албена" стартира нова инициатива, насърчаваща хората да изберат българското черноморие - 1000 безплатни шезлонга в петък, събота и неделя. 


Лекоатлетите от СКЛА „Добрич“ се пребориха за четири медала на проведения в София национален шампионат за юноши и девойки под 18 години. С най-добри изяви от добруджанци бе Тодор Петров, завоювал поредна титла на България в тласкането на гюле. Освен това той регистрира личен резултат за сезона – 17.83 м. 


Посланикът на Република Грузия у нас Н.пр. Тамара Лилуашвили официално откри днес изложба от фотографии на спиращи дъха гледки от грузинската столица Тбилиси в Туристическия информационен център „Мелницата” в Балчик. 


Започна предварителен обход на страната за актуализиране на информацията за жилищните сгради и адресите за Преброяване 2021 


Неносене на маски от персонала и липса на дистанция сред клиентите са установените нарушения в заведения в Добрич и Балчик. 


Напусна ни художникът и дългогодишен преподавател по Изобразително изкуство в СУ "П.Р. Славейков" Здравко Тошев. Един прекрасен човек с огромен талант и добро сърце, който даваше душата си за учениците. 


Почетният консул на Република Италия във Варна Антонио Таркуинио официално откри изложбата „Леонардо- благородният гений”, посветена на 500-годишнината от кончината на великия художник от Винчи, в каменната зала на ДКИ КЦ „Двореца” в Балчик. 


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+