Музикално пътешествие с популярни песни и мелодии от Средиземноморието ще гостува в Добрич и Шабла

Музикално пътешествие с популярни песни и мелодии от Средиземноморието ще гостува на редица български градове, с участието на известни български певци, специален гост от Гърция и Симфониета-Враца с диригент Христо Павлов.

Музикално пътешествие с популярни песни и мелодии от Средиземноморието ще гостува в Добрич и Шабла

В Добрич културното мероприятие ще се състои на 13-и август от 20.30 ч. в Летния театър. Ден преди това, на 12.08, музикалното пътешествие ще премине и през Шабла. В крайморския град то ще се състои в парка от 20 часа. 



Зрителите ще се принесат в атмосферата на живописния регион на Средиземноморието с вълнуващи изпълнения на обичаните в цял свят италиански, френски, испански и гръцки песни и сиртаки, в атрактивен аранжимент за оркестър.

Концертите “Пътешествие из Средиземноморието“ са със специалното участие на сопраното Валентина Корчакова и тенорът Марио Николов. Звездите на българския музикален театър очароват публиката с харизматичния си талант и разкошни гласове в множество гастроли у нас и по света. Заедно с именитите певци, присъстващите ще имат удоволствието да чуят и очарователния гръцки тенор и пианист Георгиос Филаделфевс. 

Тримата солисти се срещат за първи път в спектакъл на оперетата "Прилепът" от Йохан Щраус, където изпълняват главните роли на Розалинда, Айзенщан и Алфред. Професионалното им партньорство и уважение провокира създаването на интригуващи проекти, с които талантливите творци очароват първоначално софийската публика, а след това и различни български градове.