Покана за участие в международен онлайн фестивал на занаятчиите получи Община Добрич

Покана за участие в международен онлайн фестивал на занаятчиите получи Община Добрич
Фестивалът ще се проведе на 5 и 6 септември

Ежегодно от 2013 г. в побратимения на Добрич град Нижни Новгород (Русия) се провежда фестивал на народните художествени занаяти „Секреты мастеров“ (Тайните на майсторите), в който участват занаятчии от Нижегородската област, регионите на Русия, градовете-побратими и партньори на Нижни Новгород. 


През 2020 г. във връзка с обявения режим на ограничителни мерки в условията на пандемията COVID-19, организаторите решават да проведат мероприятието в онлайн формат. Този формат предполага качването на информация за занаятчиите и техните стоки на сайта на проявата: http://секретымастеров.рф/.  


Фестивалът ще се проведе на 5 и 6 септември. Броят на участниците е неограничен. За участие във фестивала е необходимо желаещите да попълнят анкета на участника. Администрацията на град Нижни Новгород ще окаже съдействие за регистрацията на чуждестранните участници на сайта на фестивала.


В рамките на фестивала се планира провеждане на творчески конкурс на произведения сред участниците на проявата. По време на този конкурс ще бъдат избрани най-добрите произведения в три номинации: „Туристически сувенир „Нижни Новгород“, „Занаятът в интериора“, „Любима играчка“. Заявки за участие в конкурса се приемат от 16 юли до 31 август.


По време на фестивала също така ще се провеждат мастър-клас демонстрации на занаятчиите, което предполага създаване на видеоклип с разказ за майстора-занаятчия, за занаята му, за неговата история и записан мастър-клас, който ще се транслира на платформата YouTube, на сайта на фестивала и в социалните мрежи. 


Повече информация за условията и изискванията за участие във фестивала и конкурса, както и за съдействие за регистрация желаещите могат да получат в Община Добрич на телефон 058600416.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+