До момента 8 души от кланицата за гъски са заразени с COVID-19

До момента 8 служители на кланицата за гъски са с положителни проби за коронавирус, информира директорът на Регионалната здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова.

До момента 8 души от кланицата за гъски са заразени с COVID-19

Д-р Ангел Кунчев: Заради екскурзия в Копривщица, организирана от шефа на кланица за гъски, очаквам много заразени в Добрич


По повод обявената информация в национален ефир от доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, за регистриран положителен случай в гъша кланица, д-р Св. Ангелова съобщи, че до момента има регистрирани в системата 8 положителни резултата на служители и работници във въпросната фирма. 

Едното лице е хоспитализирано, а другите седем са поставени на домашно лечение и изолация, като епидемиологичното проучване продължава и към този момент. „Хубаво е, че работодателят своевременно е организирал изследване на работниците и служителите, което до голяма степен помага за по-бързото овладяване на ситуацията“ – добави д-р Ангелова. Тя още веднъж апелира да се спазва социална дистанция, дисциплина и лична хигиена чрез дезинфекция и често миене на ръцете и почистване на повърхностите.