Мъж от Добрич разпъна палатка в знак на протест

Акцията е започнала вчера вечерта

Мъж от Добрич разпъна палатка в знак на протест

Мъж от Добрич разпъна палатка пред сградата на Първото районно управление в Добрич. Акцията на Светлин Неделчев започна вчера вечерта. Тя е в знак на солидарност с националния антиправителствен протест. Във видео, разпространено в социалната мрежа, Неделчев коментира, че чрез акцията си категорично обявява своето гражданско неподчинение. Той споделя, че не е съгласен с безобразията, случващи се в страната. Очакванията са да се включат и други граждани на Добрич. 



Вчера беше 28-ия ден на антиправителствените протести в столицата, които се организират в редица други градове. От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че протестните действия в София са приключили без сериозни нарушения на обществения ред, няма задържани. 

Припомняхме, че по повод опитите за блокиране на движението от протестиращи граждани в страната от Агенцията „Пътна инфраструктура“ заявиха, че законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища, които водят до застрашаване безопасността на движението, отклоняване, прекъсване или спиране на трафика.