Две жени с коронавирус от област Добрич са починали

За последното денонощие в Единната информационна система има регистрирани нови 28 лица с положителен резултат за COVID-19.

Две жени с коронавирус от област Добрич са починали

Директорът на Регионална здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова информира, че за днешния ден в системата има регистрирани от областта общо 78 изследвания. От тях 56 са проби, изпратени от РЗИ, 8 – от МБАЛ Добрич и 14 са на лица, направили изследване по свое желание. 


38 от общия брой на пробите са положителни, а другите 40 – отрицателни. От общия брой на положителните 10 са на лица, на които им предстои излизане от изолация, но тя е продължена поради отчетения положителен резултат. Другите 28 положителни проби са на новорегистрирани пациенти. Разпределението на новите лица, заразени с коронавирус е 13 мъже на възраст от 37 г. до 87 г., от които трима са настанени за лечение в МБАЛ - Добрич. 15 са жените на възраст от 25 г. до 47 г. От тях пет са настанени за лечение в МБАЛ - Добрич. Сред регистрираните положителни резултати от изследвания има и медицински персонал – лекар и медицинска сестра.

За последното денонощие две жени, пациентки на МБАЛ - Добрич са починали, съобщи още секретарят на ОКЩ и директор на РЗИ д-р Ангелова. Жените са на възраст 69 г. и 77 г., като и двете са имали придружаващи заболявания – хронични болести, допълни тя.