Общо 10 кандидати за кмет подписаха Споразумението за политическа почтеност и толерантност

По инициатива на Движение за национално единство и спасение (ДНЕС) бе подписано Споразумение за политическа почтеност и толерантност с кандидати за кмет на Добрич.

Общо 10 кандидати за кмет подписаха Споразумението за политическа почтеност и толерантност

На 27 септември в Конферентната зала на хотел “България” в Добрич споразумението подписаха арх. Емилия Добрева – кандидат на БСП, Атанас Атанасов – кандидат на ПП ”Атака”, Божан Пейчев – кандидат на Коалиция “Гражданска листа”, Милко Пенчев – кандидат на Коалиция “Граждани в повече” и Тихомир Вичев – кандидат на ЕНП.


 

Със съгласието на присъстващите кандидати, споразумението остана отворено за подписване от неприсъствалите кандидати за срок от една седмица. В едноседмичния срок към него се присъединиха и Димитринка Андонова - кандидат на Български социалдемократи, Росен Балтаджиев - кандидат на Европейска сигурност и интеграция, Гюрсел Кърнак -  кандидат на ДПС, Кирил Костов -  кандидат на РЗС, Петър Иванов - кандидат на Национално движение за спасение на отечеството.

 

От ДНЕС - Добрич съобщават, че към споразумението не се присъединиха Детелина Николова -  кандидат на ПП ГЕРБ, Георги Желев -  кандидат на НДСВ, Павлин Павлов -  кандидат на Синята коалиция, Янко Янков -  кандидат на Партия на зелените, Златко Раднев -  кандидат на Национално движение “Единство”, Тодор Моралийски -  кандидат на БЗНС и ЗНС.

 

Кандидатите за кмет на Добрич, подписали Споразумение за политическа почтеност и толерантност, приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито;  да уважават правата на гражданите в община Добрич, независимо от техния пол, религия, етническа принадлежност; да отхвърлят всички действия, насочени към уронването на доброто име и авторитета на опонентите; да не използват служебното си положение и да не злоупотребяват с власт срещу политическите си опоненти; да водят кампанията с прозрачно финансиране, регламентирано от действащото законодателство; да не участват в практики, свързани с купуване на гласове и всички други действия, които могат да опорочат изборите и да поставят под съмнение вота на избирателите; да не участват в скрити договорености за бъдещи отношения със съмнителни структури, както и за преразпределяне на властта в общината, като по този начин подменят вота на избирателите и други.

 

"Ние, кандидатите за кмет на община Добрич, участници в местни избори 2011, заставаме открито пред обществото и декларираме, че интересите на Добрич и на хората, живеещи и работещи в гр.Добрич, са най-важния мотив да участваме в тези избори, и че независимо от изборния резултат, ще работим за развитието на диалога с гражданското общество.", се казва още в споразумението, инициирано от движение ДНЕС.