Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Седмичен обзор на новините за периода от 3 до 7 август:

Какво се случи в Добричка област през изминалата седмица?

Изложбата „Татарска плячка” беше официално открита в ДКИ КЦ „Двореца” в Балчик. Експозицията представя откритото през 2018 година на нос Калиакра безценно татарско съкровище от сребърни и златни монети, апликации и катарами, копчета, обеци, пръстени и други уникални експонати. 


Ротари клуб с поредно дарение в полза на гражданите на Добрич. Доброволческата организация дари уред за дезинфекция, който ще е от помощ на МБАЛ Добрич в борбата с COVID – 19.  

Екипът на Народното читалище „Димитър Дончев - Доктора” в Тервел обособи градината пред културната институция като център за игри, развлечения и полезни занимания за деца. 

Психологът Павел Павлов за кибер тормоза сред децата и как да се справим с него 

Кметът на Добрич Йордан Йорданов издаде заповед за възстановяване дейността на Дневния център за деца с увреждания, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и Центъра за социална рехабилитация и интеграция. 

Белгийското министерство на външните работи внесе промени в правилата за международно пътуване, според които се въвежда задължителна карантина за пътниците, пристигащи от два района в България - Североизточен и Югозападен. 

Българска агенция по безопасност на храните предупреждава за опасна хранителна добавка за отслабване „Clinic K Clinical weight-loss formula”. 

Над 120 ретро автомобила и 30 мотоциклета ще бъдат представени във второто издание на Ретро парада в Добрич, който ще се състои на 15 август. 

Заради пандемията от COVID-19 и големия брой заразени с коронавирус в област Добрич празникът на пъпеша в с. Българево ще бъде отменен. 

5 училища в област Добрич са с одобрени проекти по Националната програма „Изграждане на училищна STEM среда”, инициирана от Министерството на образованието и науката.