Започва поетапно затваряне на хотели в к.к. "Албена" заради липса на туристи

Започва поетапно затваряне на хотели в к.к. "Албена" заради липса на туристи
В курортния комплекс "Албена" започна поетапно затваряне на хотели заради ниската заетост. Това съобщи зам.-директорът по експлоатация Христо Пенев.

Освен ниския брой на туристите, той изтъкна като причини за ранното затваряне на комплексите и хотелите спирането на чартърните полети и програми и препоръките към немските граждани да не пътуват към България и по-точно Варненска и Добричка област. 


Пенев посочи още, че преди седмица броят на отседналите във ваканционното селище е бил  8000, в понеделник те са били 6 500. Това е довело до решението да започне затварянето на част от обектите. 


Към момента няма случаи на COVID-19 в комплекса. Всеки ден служителите се проверяват за повишена  температура и тези, които имат грипоподобни симптоми се изпращат у дома. По думите на Христо Пенев е имало случаи на контактни лица от персонала, но те са били освободени.


"В момента септември се мести в август, защото нямаме много туристи ваканциите на децата свършват, на много от гостите отпуските им свършиха заради пандемията и всичко това се отразява негативно", каза в заключение зам.-директорът по експлоатацията в Албена АД Христо Пенев.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+