Здравният министър ще посети МБАЛ - Добрич

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще посети Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич утре. Това съобщи за Добрич Онлайн депутатът д-р Хасан Адемов.

Здравният министър ще посети МБАЛ - Добрич

Министър Ангелов ще се запознае със ситуацията, свързана с липса на кадри, в лечебното заведение. 



„Проблемът не може да го реши нито общината, нито мениджмънтът на болницата. Проблемът е сериозен. Изисква се държавна намеса. Тези лекари, за които говорим, че ги няма в Добрич, ги няма в цяла България“, каза д-р Хасан Адемов. 

COVID-секторите в МБАЛ-Добрич не разполагат с инфекционист и пулмолог

Припомняме, че секторите за лечение на болните с COVID-19 в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич не разполагат с инфекционист и пулмолог. Добричкото лечебно заведение не може да се справи със сложната ситуация, настъпила с рязкото увеличение на заболелите от новия коронавирус. От началото на месец юли болницата не разполага с нито един инфекционист и отделението беше затворено. От началото на август няма и нито един пулмолог, а болните от COVID-19 се лекуват от гастроентеролозите на Второто вътрешно отделение. Заради липсата на инфекционист РЗОК отказа и анекс за клинична пътека за лечение на COVID-19. Въпреки сложната ситуация реакция от страна на ръководството на болницата няма, а болните с нужда от хоспитализиране се увеличават с всеки ден. 

Секторите за лечение на болните с COVID-19 в МБАЛ-Добрич не разполагат с нито един инфекционист и пулмолог. До този момент трима пулмолози  са работили във Вътрешното отделение на МБАЛ  - Добрич. Старшата медицинска сестра от Второто вътрешно отделение е в тежко състояние и е интубирана в Отделението по реанимация. Останалите двама пулмолози са с други заболявания, отново в болнични от началото на август месец.