Частен център за хемодиализа в Добрич със заразени пациенти и медицински персонал

Четири лица от медицинския персонал и 11 пациенти от общо 25 в частен център за хемодиализа в Добрич са положителни на заболяването COVID-19.

Частен център за хемодиализа в Добрич със заразени пациенти и медицински персонал

Центърът се намира в сградата на Втора поликлиника в града. Днес е била извършена реорганизация на работата на центъра, за да продължи дейността му. Осигурен е самостоятелен вход за всички пациенти, за да не се смесват потоците.



Всички пациенти на хемодиализния център, дали положителен резултат за новата коронавирусна инфекция, са без клинични прояви и ще продължат лечението си. Направена е нова организация на работата на центъра, заяви за БНР управителят на Консултативния център 2 в Добрич д-р Валери Веселинов. Всички пациенти, нуждаещи се от хемодиализа, ще влизат през отделен вход, а в самия център положителните за COVID-19 ще бъдат изолирани от останалите. Предприети са и всички мерки по дезинфекция на помещенията и апаратурата. Новата организация е съгласувана и с РЗИ, увери д-р Веселинов и допълни, че поликлиниката също продължава нормалната си работа.

Източник: БНР