Пребитият до смърт по ул. „Димитър Ковачев” мъж е бил със счупени ребра и разкъсан черен дроб

Окръжната прокуратура в Добрич е внесла искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража” на 23-годишния Д.А., който преби до смърт 43 годишен мъж пред търговски обект по ул. „Димитър Ковачев”. Това съобщи пред журналисти днес окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Пребитият до смърт по ул. „Димитър Ковачев” мъж е бил със счупени ребра и разкъсан черен дроб

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за извършено на 9 август умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за убития. 



Около 17 часа, на същи ден по ул. „Димитър Ковачев” в непосредствена близост до магазин за хранителни стоки е възникнал скандал между Д.А. на 23 години от град Добрич и пострадалия С.С. на 43 години. В разгара на спора младият мъж е започнал да му нанася удари с юмруци, вследствие на което пострадалият е паднал на земята. Тогава Д.А. започнал да го рита, след което си заминал.

Пострадалият останал да лежи в безпомощно състояние на земята. Случаен гражданин, очевидец на случката, се обадил на телефон 112 и съобщил за инцидента. На място дошъл екип на Центъра за спешна медицинска помощ, който отвел пострадалия в МБАЛ – Добрич, където е бил приет и настанен в отделението по реанимация. Въпреки опитите да бъде спасен, той е починал. 

От извършените до момента действия по разследването е установено, че на 43-годишният мъж са били нанесени телесни увреждания, а именно счупени ребра, кръвоизлив в коремната кухина и разкъсан черен дроб, при които е настъпила смъртта.  

На 10 август, на Д.А. е повдигнато обвинение за умишлено убийство и е задържан за срок от 72 часа. На 11 август Окръжната прокуратура е внесла мярка в съда с искане за вземане на постоянна мярка „задържане под стража”.