Над 40 грама канабис бяха открити в дома на мъж от Добрич при спецакция на полицията

На територията на град Добрич днес се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, разпространението и употребата на наркотични вещества и управлението на моторни превозни средства след употребата на такива.

Над 40 грама канабис бяха открити в дома на мъж от Добрич при спецакция на полицията

Към 14 часа са проверени 217 лица, 179 моторни превозни средства, на които са съставени 14 акта, 21 фиша, връчени са 9 електронни такива и са образувани 6 досъдебни производства. Част от тях са за намерени наркотични вещества – канабис и амфетамин в лица от Добрич, управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици, като при допълнителна проверка на дома на лицето са намерени 43,42 грама канабис. Следващото досъдебно производство е за притежание на наркотични вещества, като става въпрос за хероин с  тегло 1,36 грама, установен в жилището на друг мъж. Извършител на кражба от магазин за козметика е задържан, като в него са открити и наркотици. 



От сектор „Икономическа полиция” са били установени стоки, които използват имитация на търговски марки. 100 броя тениски, спортни екипи, маратонки.  До 14 часа днес при специализираната полицейска акция  са задържани 10 лица, от които едно е било обявено за местно издирване. 

Участвали са 48 служители на ОД на МВР – Добрич. Акцията продължава, набелязани са още цели и задачи, които да бъдат изпълнени, допълни гл. комисар Никола Панчев.