Рок музиканти се събират на фестивал на язовир Одринци, за да направят най-голямата група в България, свиреща на живо

Участниците ще бъдат на възраст от 7 до 70-годишна възраст

Рок музиканти се събират на фестивал на язовир Одринци, за да направят най-голямата група в България, свиреща на живо

Нов рок фестивал „Язовира – село Одринци“ ще радва почитателите на по-тежката музика през следващия месец. Той ще премине през мотото „Ритъм над водата“. Различното при него ще бъде, че първоначално всяка група ще свири поотделно, а след това всички заедно ще изпълнят песента „Knockin On Heaven's Door“ във версията на Guns N' Roses. Идеята е да се събере най-голямата рок група в България, свиреща на живо. Събитието ще премине на принципа на набиращия популярност флашмоб. На него предимно се събират любители на танците, а около язовир Одринци на шести септември ще се срещнат привържениците на рок музиката.  Три добрички групи, три от Варна, две от Силистра и една от Шумен са потвърдили участие към момента. Очаква се присъствие да заявят и от Разград и Пловдив. Участниците ще бъдат на възраст от 7 до 70-годишна възраст.  


Събитието ще премине под патронажа на кмета на Община Добричка Соня Георгиева.  Сред организаторите са председателят на НЧ „Добрич-2017“ Ники Нейчев, Валентин Манолов, председател на организационния комитет, инициатор и вдъхновител, а партньори са директорът на Българския Червен кръст в Добрич д-р Артюн Еринозов, Милен Кадикянов и Екологичната неправителствена организация „Зеленият пламък“.

Язовирът в село Одринци е най-големият в област Добрич. Зоната в района е екологична, защитена по естествен начин. Организаторите споделиха, че мястото е с много добра акустика. Рок фестивалът ще се проведе на шести септември. Очаква се да започне в обедните часове на деня и да продължи до около 19 часа.