Пострадалото 8-годишно дете, което оцеля при катастрофата в с. Белгун снощи, е по-добре и се очаква неговото възстановяване

Пострадалото в жестоката катастрофа снощи 8-годишно дете, чието състояние беше критично, е по-добре, очаква се неговото възстановяване. Това съобщи на брифинг днес окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Пострадалото 8-годишно дете, което оцеля при катастрофата в с. Белгун снощи, е по-добре и се очаква неговото възстановяване

Припомняме, че в късния следобед вчера, в центъра на село Белгун, при тежко пътнотранспортно произшествие загинаха четирима. Сред жертвите са и две деца – на 1 и на 12 години.


„С вчерашна дата е образувано досъдебно производство за престъпление – възникване на катастрофа с причиняване на смърт на повече от едно лице. Делото ще се наблюдава от окръжна прокуратура – Добрич, наблюдаващ прокурор ще бъда аз. От снощната информация нямаме някакви допълнителни данни. Едното дете и водачът на автомобила, които снощи бяха в критично състояние, към настоящия момент са по-добре и се очаква тяхното възстановяване”, заяви той. 

Директорът на Главната дирекция  „Национална полиция” гл. комисар Николай Хаджиев заяви, че са проведени необходимите процесуално следствени действия и е образувано досъдебно производство. По думите му причините и обстоятелствата за възникване на катастрофата тепърва ще се изясняват. „Към момента се извършва повторен оглед на местопроизшествието, имаме загинали 4 лица и 2 настанени в болница. Водачът управлявал автомобила е на 36-години, той е правоспособен водач от 7 години, няма налагани глоби и наказания по Закона за движението по пътищата”, заяви гл. комисар Хаджиев. 

Предвид тежката катастрофа и смъртните случаи в с. Белгун, през нощта там е бил изпратен полицейски патрул. Сред живущите няма напрежение. „Извършен  е допълнителен оглед с разследващи полицаи и експертни лица, за да бъде установена причината за възникналата катастрофа. Обстановката не е приятна, има загинали две деца, двама възрастни, които са млади хора. Там обстановката е леко казано тъжна”, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Никола Панчев. 

Резултатите от тестовете за алкохол и наркотици на шофьора ще излязат утре. Към момента няма данни той да е имал психически отклонения. Данните за скоростта ще бъдат готови, след като бъде назначена автотехническата експертиза.