Милица Мирчева ще представи България на Балканиадата по полумаратон в Загреб

Националната рекордьорка в полумаратона при жените Милица Мирчева (Атлет - Мездра) и шампионката на България за 2019 г. Маринела Нинева (Локомотив - Дряново) ще представят нашата страна на Балканския шампионат по полумаратон (9th Balkan Half Marathon Championships) от календара на Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ).

Милица Мирчева ще представи България на Балканиадата по полумаратон в Загреб

Първенството на полуострова ще се проведе тази неделя, 23 август, в Загреб, Хърватска, в рамките на петото издание на Загребския пролетен полумаратон (5. Zagreb Spring Half Marathon - ZAGREB21). Първоначално шампионатът трябваше да се състои  на 22 март, но поради пандемията от COVID-19 беше отложен, а впоследствие пренасрочен за лятото. 


В Балканиадата по полумаратон трябваше да стартира и треньорът на Мирчева - Йоло Николов, който обаче наскоро беше опериран от херния и ще пропусне първенството. Милица и Йоло заминават за хърватската столица утре, 21 август. 

Стартът и финалът на 5. Zagreb Spring Half Marathon са пред Националната и университетска библиотека в Загреб. Началото на състезанието е в 8:00 часа местно (9:00 ч. българско) време. 

През тази година Милица Мирчева има само един старт в бягането на 21.0975 км - на 23 февруари на Napoli City Half Marathon 2020 в Неапол, Италия, където финишира шеста с време 1:11:43 ч. (SB). Това е втори най-добър резултат на родената в Добрич атлетка в нейната кариера, който е само с 29 секунди по-слаб от върховото й постижение в тази дисциплина - 1.11:14 часа (NR), регистрирано на 27 октомври миналата година на 29º Medio Maratón Valencia Trinidad Alfonso EDP във Валенсия, Испания.

Източник: Общински вестник "Мездра XXI век"